Linkblog

Intró

Zenéről azoknak, akik a zenét mindenekelőtt a zenéért szeretik. Hírek és impressziók, kötelező lemezek és emlegetnivaló bulik, térdrogyasztó klasszisok és ismeretlen ügyeskedők. Csak KRAFT legyen benne.

Naptár

december 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kommentek

a szerző hallgatja

Linkblog

2009.12.21. 11:13 fritz kraft

ELKÖLTÖZTEM

Címkék: búcsú

Egy nemesebb cél érdekében zenei témájú postjaimat mostantól részben a MashKulture zenerovatába, részben a Quartra, részben pedig személyesebb hangvételű privát blogomra publikálom. Keressetek ott, kommentoljatok bőségesen!

Cheers
 

Szólj hozzá!

2009.10.04. 14:51 fritz kraft

Napvideója: Uffie - Pop The Glock

Címkék: ed banger uffie elektronika napvideoja

Három évvel a Pop The Glock című elektróreppje után Uffie, az Ed Banger egyszemélyes női szakosztálya videót is mellékelt sikerdalához. Az időzítés oka egyszerű, és nem kevésbé marketingorientált: 2010 első felében jön a Sex Dreams and Denim Jeans, az állítólag nem éppen nehézvérű leány szólóalbuma, aminek készítésében Feadz, Mr Oizo, Sebastian és Mirwais vettek részt, és Pharrell Williamsszel is készül rá valami trendi induló.

 

3 komment

2009.10.01. 23:25 fritz kraft

Ikonok eddig nem látott fotói Jim Marshall új könyvében

Címkék: fotó jim marshall

"Igaziak nincsenek, úgyhogy nekem ezek a fotók a gyerekeim" - nyilatkozta Jim Marshall fotográfus, aki Trust című új kiadványában 164 oldalon tesz közszemlére eddig nem látott képeket a zenetörténelem legnagyobbjairól. A sufni mélyéről előbányászott fotókon olyanok szerepelnek, mint a gumiabroncsot gurítgató Bob Dylan, az utolsó boldog pillanatokat élvező Beatles tagok, az agyban éppen ismeretlen tájakra kalandozó Jim Morrison vagy a különleges összefüggésekre rávilágító Hendrix.

A Rolling Stone közzétett egy ízelítőt a képekből ehun

Szólj hozzá!

2009.09.30. 23:35 fritz kraft

Joe "Hot Chip" Goddard: gyümölcsök és szólóalbum

Címkék: hot chip elektronika elektropop

Alexis Taylor után a zseniális (vigyázat, elfogultság beszél belőlem!) indie-elektropop együttes, a Hot Chip újabb tagja adott hírt szólólemezről. Ezúttal a szintikezelő és vokalista Joe Goddard készült el önálló lemezével, aminek a Harvest Festival címet adta.

A megjelenés november 2-re van tervezve saját kiadójánál, a Greco-Roman nevezetűnél, ami a Myspace-fültanúság szerint nem éppen egy egyszerű eset, a szó legjobb értelmében (az őrült ars poeticában van tornadressz, acid house, marketingfika, a többit el lehet képzelni, vagy inkább olvasni a link mögött). Az album a sajtóanyag szerint főleg instrumentális, és magán visel egyfajta furcsa kötődést a gyümölcsök iránt.

Egyébként meg további örömökre is van ok, mert a Hot Chip egy hete arról twittelt, hogy dolgozgatnak már az újabb, szám szerint negyedik albumukon.

Szólj hozzá!

2009.09.18. 21:51 fritz kraft

Látja, amit elhisz: Bleubird, Ben Sharpa, Oddateee a fővárosban

Címkék: hiphop a38 real your nature bleubird oddateee wonky ben sharpa

Egy új partiszéria, a Real Your Nature mutatkozott be az A38-on. Méghozzá bátor vállalással: ügyes árukapcsolás nyomán három, egymástól teljesen különböző karakterű rappert hozott el Budapestre, még ha azok nem is a legnépszerűbbek a hazai hiphopperek között. Na de mit nyújtott a hiperaktív megfejtő, a dühös dél-afrikai és a komolytalan latin? Hogyan szólították meg a maroknyi magyart, és mit keresett ott a Pink Floyd-hangminta?

Folytatás itt.

Szólj hozzá!

2009.08.26. 14:45 fritz kraft

Filmet forgattak Villalobosról

Címkék: film villalobos

A berlini klubkultúrát már két korábbi filmjében is megközelítő német rendező, Romuald Karmakar kapta kezébe napjaink egyik legmenőbb DJ-jét, Ricardo Villalobost, és követte őt ide-oda kamerájával. Néha szóra is fakasztotta.

Az egyszerűen csak Villalobos-ra keresztelt dokumentumfilm például partipillanatokat villant a 2006-os Sónarról, a Cocoon évzáró ibizai bulijáról, és a hírhedten kamerafób berlini Panorama Barból, de főként a hosszú interjúk vannak a középpontban, amikben a chilei származású lemezelő beszél a zenei iránti viszonyáról - hogyan gondolkodik róla, hogyan hallja, és hogyan készíti azt.

Az iráni és francia felmenőkkel bíró Romuald Karmakar alapvetően politikai indíttatású művei mellett már két másik filmet is forgatott az elektronikus zenéről: 2003-ban az előző évi Love Parade sajátos arcát mutatta meg a 196 BPM-ben, a 2005-ös Between The Devil And The Wild Blue Sea-ben pedig a szinte egymásba nyíló berlini és ibizai történéseket boncolja (Alter Ego és T. Raumschmiere aláfestésekkel). A Villalobosszal válik teljessé az informatív trilógia.

A filmet a 66. Velencei Filmfesztiválon vetítik először, szeptember 2. és 12. között. Hivatalos site itt, nem túl sokat mondó trailer itt: 

Szólj hozzá!

2009.08.21. 12:39 fritz kraft

Real Your Nature: valami újrakezdődik Budapesten

Címkék: a38 cadik real your nature

Noha ez a blog nem partiajánlóként funkcionál, szándékaival egybevág, hogy hírt adjon arról az új szériáról, ami jókora vérátömlesztést jelenthet a főváros underground zenekultúrjában (ideje volt).

A kezdeményezés a mindig naprakész Cadik Palkó nevéhez fűződik, neve Real Your Nature, a zászlajára kitűzött cél pedig az, hogy szakítson "a '90-es évek mára megkopott sikerstílusaival. Hisszük, látjuk és halljuk, hogy az elektronikus zenének most is vannak izgalmas, talán itthon egyelőre kevéssé ismert új irányzatai és képviselői, amelyeket érdemes Budapesten is bemutatni" - írják.

Az első megmérettetés szeptember 17-én lesz az A38-on, Oddateee, Bleubird és Ben Sharpa szíves részvételével. Looking forward to it. 

1 komment

2009.07.23. 23:17 fritz kraft

"Egy fontos kritériumnak kell megfelelni, ez pedig az őszinteség" - Isu, Fiba és Wuki a Minimál Alkotótáborról

Címkék: interjú event minimal alkotótábor

Füstös stadiontechnótól és izompólóktól távol tartja éves összeröffenését a magyar minimál közösség a következő, augusztusba hajló hétvégén. Idén azonban a sokak szívét melengető, és sok emléket őrző gyenesdiási Nagymező helyszínét felváltja a keszthelyi kemping - hogy miért, és mivel jár mindez, arról kérdeztük a rendezvény három háziurát. Részletek a tovább gomb után.

Szólj hozzá!

2009.07.20. 20:00 fritz kraft

DJ-Kicks: Chromeo következik a sorban

Címkék: mix dj kicks chromeo

Pusmogták, hogy a két éve mély álmát alvó DJ-Kicks sorozat következő előbukkanása Burial nevét viseli majd magán, de ez most megcáfolva látszódik: hivatalos közlemény, sőt, külön mikroszájt tanúsítja, hogy a New York-Montreal tengelyen mozgó Chromeo duó lesz a tettes. 

Nem nehéz megjósolni, hogy az arab P-Thugg és a zsidó származású Dave 1 (micsoda párosítás!) olyan pofátlan stricizmussal, nyolcvanas diszkóval és önironikus r&b-vel átitatott kevercset raknak majd elénk, amilyenre joggal számítunk tőlük. Pár név már így is napvilágot látott: a The Alan Parsons Project, Leo Slayer, és France Joli mindenképpen szerepelni fognak az anyagon - amire bár októberig fenhetjük a fogunkat, a már említegett oldalról lerángatható az az exkluzív trekk, amit a két pernahajder külön erre a lemezre alkotott meg, s ami nem más, mint egy Eagles feldolgozás.

1 komment

2009.07.10. 10:41 fritz kraft

Napvideója: Richie Hawtin meets Bosko

Címkék: richie hawtin minimal napvideoja

Ha már jön a minimálteknó pionírja a Balaton Soundra, nézzük meg, hogy egy rajongó jóvoltából hogyan találkozik az ő 2005-ös zenéje egy 1927-es Warner Bros karakterrel, a fürge Boskoval. 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása