Linkblog

Intró

Zenéről azoknak, akik a zenét mindenekelőtt a zenéért szeretik. Hírek és impressziók, kötelező lemezek és emlegetnivaló bulik, térdrogyasztó klasszisok és ismeretlen ügyeskedők. Csak KRAFT legyen benne.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kommentek

a szerző hallgatja

Linkblog

2009.06.22. 12:20 fritz kraft

Új Air, Luke Vibert, Squarepusher albumok a láthatáron

Címkék: lemez air elektronika squarepusher luke vibert

Az elektronikus zene mértékadó alkotói jelentették be az elmúlt napokban-hetekben, hogy új nagylemezt dobnak ki hamarosan. Köztük van az 1995 óta ellenállhatatlan hátradőlős zenéket felmutató francia űrpop-ambient duó, az Air: soron következő ötödik albumuk, a Love 2 már teljes egészében saját észak-párizsi stúdiójukban készül, és október 8-án várható a megjelenése az Astralwerksnél.

Szintén új lemez fortyog a kilencvenes évek hangzásvilágában ugyancsak jelentős lábnyomokat hagyó, számos álnév (Wagon Christ, Plug, és még sok más) alatt ténykedő Luke Vibert boszorkánykonyhájában: a hallgatnivaló We Hear You címen jön ki augusztusban a Planet Mu-nál, és az örökké kísérletező (ám ritkán hibázó) Luke maga így írta körül a koncepciót: "sajátos hangminták, kellemesen furcsa melódiák, nagy adag basszus és trutymós dobok... összekötve a pontokat Terry Riley, a dubstep és a hip hop között."

Nem vár őszig a zseniális Tom Jenkinson, vagyis Squarepusher sem. Az ember, aki többször is újraértelmezte a drum & basst, akit a Red Hot Chilli Peppers basszerosa, Flea nemes egyszerűséggel minden idők legnagyobb basszusgitárosának nevezett, tavaly novemberben pedig Budapesten is egy orbitális show-t adott, Solo Electric Bass címmel készül kiadni egy párizsi fellépése alkalmával élőben rögzített anyagot. Kuriózuma, hogy az egyetlen felhasznált zeneszerszám egy basszgitár, aminek megszólalását Jenkinson a végletekig és agyon-vissza manipulálta - ez kerül végül az albumra, de mindenféle utólagos stúdiómunka nélkül. A várható megjelenés dátuma augusztus 17, természetesen a Warpnál.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kraft.blog.hu/api/trackback/id/tr271200742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyest 2009.08.11. 14:49:23

Squarenak örülök nagyon.
süti beállítások módosítása